Kinderwerk-info-Top

Bridge (programma groep 8)

Een brug tussen kinderwerk en tienerwerk

Bridge is een programma voor tieners uit groep acht die aan het einde van het seizoen vanuit het kinderwerk de overstap gaan maken naar het tienerwerk. Het maakt kinderen, kinderwerkers, jeugdleiders én gemeenteleden bewust van de plek die de tieners innemen in de gemeente. Een plek die nodig is om te kunnen groeien in geloof. Van het afscheid van het kinderwerk maken wij met dit programma een hoogtepunt, omdat het goed is om dit moment te markeren. ‘Bridge’ is het resultaat van een mooie samenwerking tussen Youth for Christ en Timotheüs.

Voor wie is Bridge?
Bridge is een programma voor tieners uit groep 8 die aan het einde van het seizoen vanuit het kinderwerk de overstap gaan maken naar het tienerwerk.

Wat is Bridge?
Bridge bestaat uit zeven programma’s en drie themadiensten met de hele gemeente. De start is in september, daarna is er één keer per maand een programma of themadienst. In juli is de afsluitende themadienst waarin het overgangsmoment gevierd wordt. Het helpt jonge tieners uit groep 8 op een goede manier het kinderwerk af te ronden en een opstap te maken naar het tienerwerk.
Centraal tijdens alle bijeenkomsten staat het verhaal van de twaalfjarige Jezus die met zijn ouders optrekt naar Jeruzalem. Tijdens Bridge wordt er gebouwd aan de basiskennis van het christelijk geloof, verdiepen de tieners zich uitgebreid in het verhaal van de twaalfjarige Jezus en stimuleren we de groei van hun geloof. De tieners ervaren door de ontmoetingen met leeftijdsgenoten en met andere gemeenteleden wat het betekent om deel uit te maken van een kerk waarbij het kinder- en tienerwerk geen ‘eiland’ is maar een integraal onderdeel van de geloofsgemeenschap.

Wat vind je in het totale Bridge pakket?
In deze map vind je zeven programma’s voor de leider, drie uitgewerkte vieringen voor de hele gemeente, suggesties voor ouders rond de geloofsopvoeding en een bijbelse onderbouwing en verkenning als achtergrondinformatie bij het centrale Bijbelgedeelte. In deze inleiding vind je informatie over de visie en opzet van Bridge en praktische tips voor de uitvoering van het Bridge project.

Waar bestaat Bridge uit?
1. Bridge bestaat uit zeven programma’s voor leiders en hun groep 8, drie uitgewerkte themadiensten en ouderbrieven bij ieder programma met suggesties voor ouders rond de geloofsopvoeding thuis.

2. Bij de aanschaf van Bridge heb je ook toegang tot de helpdesk. Dat kan zijn met een korte vraag maar er is ook altijd een mogelijkheid om extra ondersteuning aan te vragen bij de invoer van Bridge. Dat doen wij altijd op maat en kan bijvoorbeeld in de vorm van een training op locatie. Contactadres voor de helpdesk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat kost Bridge?
Het programma kost € 49,95

Hoe bestel je Bridge
Klik hier om naar de webwinkel te gaan

Gratis proefprogramma
Je kunt een gratis proefprogramma aanvragen. Dat geeft je de mogelijkheid om Bridge met je groep uit te proberen en te kijken of het bij je past.