Kinderwerk-info-Top

40 dagentijd - Pasen

40-dagentijd: samenwerking Timotheus en Tear
Timotheüs en Tear hebben een mooie samenwerking rondom de 40 dagen voor Pasen. Voor de achtste keer maakt Tear dit jaar een veertigdagenkalender, deze keer over het thema ’40 dagen Opstaan’. De kalender inspireert vanuit de Bijbel om op te staan tegen armoede en onrecht. Onderdeel van de kalender is het gezinsschriftje: een handreiking om met je gezin de kalender te lezen.

Er is ook een kerkenpakket ontwikkeld bij de kalender. In het pakket vind je o.a. programma’s voor tieneravonden en gespreksmateriaal voor kringen en groepen en nog veel meer. Timotheüs heeft samen met Tear kinderwerkmateriaal (groep 1 tot 8) ontwikkeld voor alle zondagen in de 40-dagentijd én voor Pasen. Inhoudelijk sluit het materiaal aan bij de thema’s van de kalender en het gezinsschriftje. Wat betekent het om op te staan voor onrecht? Je kunt er boos en opstandig van worden maar ook in vuur en vlam (Heilige Geest?!) komen te staan. Kinderen kunnen meer doen dan ze in eerste instantie denken. Aan de hand van verschillende verhalen uit het leven van Jezus komen de thema’s aan bod en komen we uiteindelijk bij Pasen uit. In de lessen vind je diverse activiteiten die steeds terugkomen, maar is er ook veel keuze.

Timotheüs waardeert deze samenwerking, omdat deze aansluit bij onze visie: het verbinden van kerk en gezin én met alle generaties in de hele kerk of gemeente bezig zijn met hetzelfde onderwerp. Dat versterkt naar ons idee de geloofsopvoeding. De 40-dagentijd start woensdag 1 maart 2017, de zondag ervoor begint het kinderwerk met het thema.

De kalender is te bestellen via de site van Tear. Daar vind je ook de gratis download van het kinderwerkprogramma.
> Meer info en bestellen