Kinderwerk-info-Top

40 dagentijd - Pasen

Kinderwerkmateriaal bij de 40-dagen kalender Tear
Wie kent ‘m niet, de 40-dagenkalender van Tear die in vele gezinnen gebruikt wordt tijdens de lijdenstijd? Timotheüs ontwikkelde ook dit jaar kant-en-klaar kinderwerkmateriaal als onderdeel van het pakket voor kerken dat hoort bij de kalender.

Het thema uit de kalender ‘Wortel schieten’ is vertaald naar een kinderdienst voor kinderen van 4-12 jaar. Voor de kinderen is de beeldspraak concreter gemaakt door te spreken over Groei! Een thema dat volop aanwezig is in hun leven, wie wil er niet groot worden en alles kunnen? Door de lessen heen staan de kinderen stil bij groeien in een leven met Jezus. Hoe doe je dat, wat betekent dat voor anderen om jou heen en wat is groeien in het licht van Pasen.

Er zijn in totaal 4 kant-en-klare lessen ontwikkeld, die toewerken naar Pasen en aansluiten bij de veertigdagenkalender van Tear. Het programma kan gebruikt worden door zowel kinderwerkers in de onder- als de bovenbouw. Het gebruik van de materialen rondom de kalender zorgt voor een verbinding tussen thuis en kerk en tussen verschillende generaties. Daar werkt Timotheüs graag aan mee!

De kalender is te bestellen via de site van Tear. Daar vind je ook de gratis download van het kinderwerkprogramma.
> Meer info en bestellen