Geloopfsopvoeding-Top

Opvoedplein

'Geloof in het gezin'
lanceert het 'Opvoedplein'

Geloof in het gezin is een project van de Christelijke Gereformeerde Kerken om ouders en kerken te ondersteunen in de christelijke opvoeding. Het is niet de bedoeling om alleen de eigen achterban te voorzien van informatie maar ook om ouders uit andere kerken te inspireren. Voor de invulling en uitvoering van het 'Opvoedplein' wordt de samenwerking gezocht met allerlei christelijke organisaties.

Naast het verzamelen en onder de aandacht brengen van al het materiaal dat er al is, wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van nieuw materiaal. Er is een eenmalig magazine uitgebracht met een heleboel inspiratie om thuis op de bank te lezen, of er samen met andere ouders mee aan de slag te gaan. Materiaal voor gezinsmomenten rond de Bijbel heeft ook de aandacht en er wordt gezocht naar nieuwe wegen om alle ouders hierin een helpende hand te bieden.

Het online opvoedplein brengt vraag en aanbod samen. Er is contact met diverse organisaties om beschikbaar materiaal met een grote groep te delen zodat er heel veel te ontdekken is. Het is een site die continu in ontwikkeling blijft.

Ons opvoedplein is een plek waar je heerlijk kunt grasduinen, ideeën opdoen en antwoorden vinden voor al je vragen rond opvoeding.

Ook kerken kunnen er terecht voor vragen en advies. De ene gemeente heeft behoefte aan tips voor materiaal voor een opvoedkring, een andere wil graag advies in het opzetten van opvoedingsondersteuning. Weer een ander wil graag een spreker om een thema-avond te verzorgen. Er is een breed aanbod aan onderwerpen.

Ook Timotheus levert een bijdrage aan het 'Opvoedplein'. Op de pagina www.geloofinhetgezin.nl/in-de-gemeente/spreker-uitnodigen vind je een gedeelte van ons trainingsaanbod.